ECO vriendelijk - Monoblock Airconditioners zonder buitenunit
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Sinds vele jaren wordt er in de monoblock airco's het koudemiddel R410A toegepast, welke de ozonlaag niet aantast (ODP = 0). Hiermee voldoen deze apparaten aan de modernste milieu-eisen. Bovendien zijn de monoblock airco's onderhoudsvrij, met een gesloten koelsysteem. Dus bijvullen van het koudemiddel kan niet en hoeft ook niet. Echter, het is realistisch om aan te geven dat ook R410A in meer of mindere mate ons milieu op een andere wijze belast.

Daarom zijn er belangrijke ontwikkelingen, verbeteringen gaande zoals het toepassen van een minder belastend (en effici├źnter werkend) koudemiddel R32. Steeds meer modellen zijn al daarmee uitgerust, of worden dat in de komende jaren. En febrikant Olimipa Splendid gaat nog een stap verder: als enige fabrikant wereldwijd gebruiken zij in meerdere toestellen een geregenereerd R410A koudemiddel! Gebruikt ("oud") gas wordt dus gerecycled, opgewaardeerd en opnieuw gebruikt. Dat scheelt enorm in de afvalstroom verwerking. 

Tenslotte; al onze monoblock airco's (en z├ęker de inverter modellen) zijn daarbij relatief zuinig in hun stroomverbruik. 

Logo Ozon vriendelijk gas